..

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;

Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.

O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;

O benimdir, o benim milletimindir ancak.

  

     Dünya her yüzyılda bir yeniden şekilleniyor. Geride kalan yüzyıl içerisinde “hasta adam” olarak ölüme terk edilen Türkiye artık ayağa kalkmayı başardı. Bu dünya düzeninde artık Türkiye hiçbir şeyi dışardan izlemiyor artık başrolde ve “bende varım” diyor. Güçlenen Türkiye önüne gelen tüm engelleri aşıyor ve düştüğü kara delikten tırmanıp güneşi görmeye başlıyor. Artık dış ülkelerin oyuncağı olmak yerine onları parmağında oynatıyor.

    Stratejik konumuyla, tarihi boyunca barındırdığı medeniyetlerle başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın dikkatini çeken ve sahip olmak için yapmadıkları ve denemedikleri şey kalmayan ama hiçbir zamanda kötü amaçlarına tam olarak uluşamadıkları dünyanın kalbi gözbebeği Türkiye’m. Yıllar boyunca da dış ülkeler tarafından baskı altında olan dağıtılmaya çalışılan insanlarını birbirini kırmaya çalıştıkları Türkiye artık her şeyin farkında. Yüzyıllar boyunca bağımsız olarak yaşayan milletim arada sırada tam bağımsızlığını yitirse de, bazen dış ülkelerin oyununa yenik düşse de asla benliğinden vazgeçmemiştir. Türk milleti artık karşısına gelen her engeli iman gücüyle yıkmaya hazır. Bu güç damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

    Bu durumun farkına varan dünya artık korkuyor. Türkiye’yi istediği gibi yönetemeyeceğinin farkında. Son 10 yılda olanlar onları o kadar şaşırtıyor ve korkutuyor ki bu yönetimi devirmek için ellerinden gelen her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmiyorlar. Ama unuttukları ve hiçbir zamanda sahip olamayacakları bir şey var, Türk milletinin iradesi.

    Yüzyıllardır kıskanılan ve sahip oldukları güzelliklerden dolayı sürekli zulme Türk milleti her şerden alnı ak, vicdanı rahat bir şekilde çıkmayı başarmıştır. Çoğu zaman oyunlara gelse de asla tam olarak kendini kaybetmemiştir. Şu zamana kadar sadece benliğini korumakla yetinen Türk milleti artık hiçbir dış kuvvetin kendini yönetmesine izin vermeyecek ve ay yıldızlı bayrağın altında yükselmeye devam edecektir.

 

Dalgalan sende şafaklar gibi ey şanlı hilal!

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:

Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal!

                                                                                                                                    

Yorum Yap