ÜLKEMİZDE FUTBOL

Futbol zevkli spordur tabi tadı bırakıldığında… Dünyanın en çok ilgi gören sporlarındandır. Ülkemizdede ilgi oldukça fazladır. Bazen futbolun bir spor veya bir oyun olduğundan ibaret olduğunu unutup sevdiklerimizi kırıyoruz. Her şeyin bir sınırı vardır. Futbol da yeteri kadar ilgi görmeli. Çeşitli futbol takımlarını tutabiliriz ama bu o takımların uğruna ölebileceğimiz anlamına gelmez.

Bazı taraflar aşırı fanatik oluyor. Futbol yüzüne birbirlerini düşman gibi görüyorlar. Sürekli rakip taraftarları kışkırtacak haraketlerde bulunuyorlar. Bunlar gereksiz şeyler. Önemli olan futbolun güzelliğini görmek değil mi? Bazı ülkelerdede bizim ülkemizdeki gibi fanatik taraftarlar var ama onlar bizden daha hoşgörülü ve anlayışlılar. Futbol da herkes kazanmayı amaçlar. Bunun yüzünden bazı hileler olur. Bunlar ne kadar yasak olsada takımların isimleri kirlenmemeli. Sonuçta hileyi şahıslar yapıyor, cezayı da onlar çekmeli. Herkes kazanmayı amaçladığı için büyük rekabetler ve zevkli maçlar ortaya çıkar. Bir taraf kazanınca diğer taraf teselli etmeli. Kaybeden taraf da rakibini tebrik etmeli. Günümüzde maçlardan sonra rakibe sataşıyorlar. Takımların olduğu gibi futbolcular da birbirleriyle rekabet içinde ve umursadıkları tek şey ne olursa olsun bir şekilde rakipleri geride bırakmak. Tabi her futbolcu, takım , taraftar ve yönetim bu kadar kötü ve art niyetli değil. Aralarında dürüst ve ahlaklı olanlarda var.

Bence önemli olan bir futbol takımı değil de futbol fanatiği olmak. İnsanlar futbola verdikleri değer kadar ülkelerine de değer vermeli. Futbol yüzünden kendi aralarında bölüneceğine birleşip milli takım maçlarına gitmeli. Maalesef ülkemizde milli takıma gereken önem verilmiyor. Bana göre milli takımlar daha ön planda tutulmalıdır.

 

 

Yorum Yap