MUTLULUĞUN TARİFİ

 Öncelikle bahsetmek istediğim şeyin hepimizin bilip de genelimizin uygulamadığını belirtmek istiyorum . Yani '' mutluluğun tarifi '' ni ...

 Tüm insanlık için en önemli şey mutluluktur . Peki nasıl mutlu olacağız ? Mutluluk için neler yapmamız gerekiyor ? İlk olarak mutluluğun huzurdan geçtiğini , huzurun da hedeflerimizin sonucu olduğunu bilmemiz gerekir . İlk adım : '' hedef '' . Her insanın hedefleri vardır . Bu hedefleri ne kadar yüksek tutarsak ulaşabileceğimiz yer de o kadar yüksek olur . Tabi bu da hedefin ne kadar gerçekçi olduğuna bağlıdır . Tutup da '' hedefim Superman gibi olmak '' deyip sonra olamazsanız normal bir şey yani yapacak bir şey yok . Tabi olursanız da güzel olur gerçi . İlk olarak 38 yıldır temizlenemeyen illeti temizleriz , mis gibi olur ... Neyse , gerçekçi bir hedef oluşturduktan sonra yan gelip yatmayla da olmuyor . Adı üstünde '' hedef '' . Hedef için yapabileceğimizin en iyisini yapmamız gerekiyor . Zaten ne kadar uğraşırsak , hedefimize o kadar çok yaklaşırız . Sonucunda da huzuru buluruz . Huzur , öğrencinin yarınki ödevini tamamlayıp geceleyin yatakta yatarken içinde uhte kalmaması gibi bir şeydir . Yani hedefimiz için gerekli uğraşları yaptıktan sonra huzura uzanmak gibi ... Zaten huzur mutluluğu getirir . Önemli olan gerekli uğraşları yerine getirmek . 

 Yalnız sizlere kötü bir haberim var dostlar , mutluluğu iyi tutun kavrayın . Onu sakın elinizden kaçırmayın . Çünkü mutluluk gelip geçicidir . Sonsuza kadar uğraş gerektirir .

                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Yiğit DELİKANLI

Yorum Yap