Sistemin Mağduru

  Her şey 8. sınıfta "Şu TEOG u halledin, lisede rahat edersiniz."demeleriyle başladı. Biz de bu laftalara inanarak at gibi çalıştık ve sonunda bir fen lisesine yerleştik.

  Liseye geçtiğimizde öyle bir olayın olmayacağını anladık. Eskiden aldığımız 100 ler mazide kalmıştı. Birisi 92 alınca atık ona insan üstü bir varlıkmış gibi bakıyoruz. Allah'tan burada LYS-YGS bitince herşey kolay olacak demiyorlar. Yani kaldırmalarından iyidir. Bazı hocalar sınavları gereksiz yere zor yapıyorlar. Acaba bundan zevk mi alıyorlar? Bilemiyorum. Hafta sonları için çetele tutuyorum. Orta okulda hayalim olan sadece sayısal dersleri çalışıp sözelleri boş veren bir okul yokmuş. Hayatım en büyük hayal kırıklığını yaşamıştım. Şu sıralarda sevdiğim tek ders olan Matematiğin ders sayısı iki katına çıkınca onunda cıvığı çıktı. 

  Keşke tekrar çocuk olabilsem. Her şeyden habersiz, hiçbir yükümlülük yok. Çok küçük şeylerle bile mutlu olabiliyorsun. Küçücük bir şey öğrendiğinde dünyalar senin oluyor. Özlüyorum o günleri, özlüyorum...

Yorum Yap