Vazgeçme, Peşini bırakma, İnan

Vazgeçen insan korkak insandır. Hayallerinin peşinden koşabilmek için o kapasiteden çok o istek önemlidir. Ne kadar kapasiten olursa olsun, bir havuzdan daha dolu bir küvet daha çok ıslatır. Benim lügatımda 'yapamam' kelimesi hiçbir zaman olmadı. Yapmam veya yaparımlar vardır ama yapamam asla olamaz. Yapmam, yapamamak değildir. Yapmaya korkmaktır. Sonuçlarına katlanamamaktır. Yaparım ise kendinden başka sınırının olmadığının göstergesidir. Bir işin peşini bırakan insan umudunu kaybeden insandır. Çok suçları yoktur aslında hayata pozitif bakamamaktan başka. Kötü düşünüp kötüyü kendine çekmek o insanın çok büyük olmayan suçudur benim fikrimce. İyi düşünen insan iyi yaşar. Kötü düşünen insan kötüyü çağırır ve mutsuz yaşamaya mahkumdur. İnanmayan insan kendine göre doğru olan yanlışlarıyla yaşamaya mahkumdur. Mutsuz olur. Yapacağına inanan insanların umudunu kırmaktan başka bir işe yaramaz. Ben kendime daima inandım, hayallerimin peşinden koşmaktan asla vazgeçmedim. Kendimi bildim bileli hep iyi biryerlere gelmeyi hedefledim. Kendimi daima iyi yerlerde düşledim. İyiyi çağırdım, kötüyü düşünmedim. Şunun farkındayım ki bir insana yüz vermezsen o da seninle eskisi gibi konuşmaz veya o da sana yüz vermez, ben kötü düşüncelerime yüz vermedim. Emin olun düşlediğim çoğu şeyi elde ettim. Yarışmalara katıldım, okulda kendi odamı elde ettim ve düzenledim, konferanslarda adım geçti, okulu görmek için gelen gençlere hocalarımın isteği üzerine öğütler verdim, yeri geldi üniversitelerde derslere girdim, konferanslara katıldım, MUN gibi organizasyonlarda başkanlık yaptım. Genç yaşımda çok şey elde ettim. Fakat benim de önüme engel olmak isteyen çok insan oldu. Moralimin sıfırlandığı, kendimde birşey bulamadığım, yetersiz hissettiğim zamanlarım oldu. Bunlar beni yıkmaktansa beni daha çok güçlendirdiler. Yaptığım işle dalga geçen insanlar oldu. Dalga geçenlerin vasıflarıyla kendi vasıflarım arasındaki farka baktım. İnanmayan insan ile inanan insan arasındaki fark gerçekten çok büyük oluyor. Unutmayın ki birşeyler başaran insan olumsuz eleştiriler almaya mahkumdur. Çoğu insanın doğasında vardır kendini daha üstün gösterme isteği. Eğer bunu karşısındakini ezerek yapmaya çalışıyorsa gerçekten bırakın yapsın. Kendi egosunu tatmin etmek için bu yönteme başvuruyorsa zaten bu onun acizliğidir. Bir süre ilgi görür ve sonrasında insanlar sizin ne olduğunuzu yavaş yavaş anlarlar. Bu süreç içinde siz kendinizin ne olduğunu bilin, kendinizi tanıyın bu yeterli. En önemlisi de asla birilerinin sırtına basarak zirveye tırmanmaya çalışmayın. Gün gelir temeldeki biri yerini terkeder ve yıkılırsınız. Geri dönmek için geç kalırsınız, iş işten geçer. Biryerlere gelecekseniz kendi çabanızla gelin. Kimseye fırsat vermeyin, yeri gelince yüzünüze vururlar ve söyleyecek kelime bulamazsınız. Minnet etmeyin. Kısacası vazgeçmeyin, peşinden koşun, inanın. Saygılarımla...
  • GAMZE ÖZTÜRK

    Zamanın adı mı var yoksa kendisi mi ?
    Çok eski çağlardan beri sadece kendisi olan zamanın artık günümüzde sadece adı var. İnsanlar öyle bir varlık ki düşünceleriyle ya da fikirleriyle olsun her şeyi en basit bir şeye indirgeyebiliyor. Yeri geldiğinde ise yükseltgeyerek en basit bir şeyi devasal zorlaştırabiliyor. Bunun sebebi ne peki hiç düşündünüz mü ?
    •••
    Her insanın sorduğu birçok soru var. Saat kaç ? Bugün günlerden ne ? Yarın ne yapalım ? 10 gün sonra şöyle bir planım var ne dersin ? Vs. Bu zamanın geçmesi neden bu kadar önemli ki ? Daha iyi mi oluyor istediği günler gelicek diye ? Kimi insanlarda hep geçmişini konuşur. Yaşlılar mesela. Çünkü yaşlandıktan sonra anlarlar gençken yapamadıkları güzellikleri. Oysa ki dün hep yarın olsun istiyordu. Sen vaktini dün iyi değerlendirmedin ki yarın olsun istiyorsun. Belki de dünü iyi değerlendirseydin bugün geçmişe dönmeyi o kadar istemicektin. Şuan içinden ' hayır, ben istiyorum. ' diyebilirsin. Bende diyorum ama ne çare sadece diyoruz. Dememenin bir yoluda yok. Ama insan olduğumuz için sadece basite indirgeyebiliriz. O da vaktimizi iyi değerlendirerek olur. O zaman bende bir insan olarak vaktimi iyi değerlendirebilmeliyim demeliyiz. Bize verilen bir beyni kullanmamak ayağımıza gelen bir şansı geri itelemek gibi bir şey olur. Saatin geçmesini düşünürsek ne yaşadığımızdan anlarız ne de yaşattıklarımızdan. Önemli olan zamanın olduğunu bilmek , adının değil. Zaman geri alınamayacak bir kavram. Geri alınamayacak bir şeyi istemek onun gibi bir zamanın tekrar olmasını istemektir. Tekrar başa döndük. Çünkü sen ' öyle bir zaman ' istiyorsun. Geçsin saatler , geçsin günler. O günü beklerken bu günler unutulacak. O zaman kolay gelsin bizlere. Çünkü , bu zamanlar sadece o gelene kadar olacak.
    •••

Yorum Yap