SAYILAR

"Amacımız mutlak sonsuza ulaşmak! Muğlak sonsuzluğun, ancak bizim gibi yüksek soylu saygınlar sayesinde var olabileceğini, avam reellere ve buçukluk rasyonellere kanıtlamak! Sonsuza kadar itaatkar kölelerdir onlar! Biz, Üstün Saygın Sayılar Topluluğu, gücümüz ve nesebimizin aydınlığında geleceğe yürüyeceğiz! Aptal ayak takımının acınası oyunlarını alaşağı edeceğiz! Benimle misiniz? Bir kez daha haykırın ey yüksek topluluk!"

-Ölene dek yanındayız!

-Yüreğimiz seninle!

-Çok yaşa 1!

-Bağımsız Saygın Sayılar Federasyonu hayırlı uğurlu olsun!

Salonda bir alkış tufanı koptu. Artık, evrensel kümenin dışında, kendi federasyonları bünyesinde uzak bir kümede yaşayacaklardı. Onlara göre rasyoneller aptal, reellerse görgüsüz ve tuhaftılar. Şimdi geniş geniş keyif yapmak vardı eski kümelerinin malikanelerinde ama olsun, diğerlerinden kurtuldukları için şanslı hissediyorlardı.

Nihai hedef sonsuza ulaşmaktı, Sonunda birileri, sayıların reeellerden ibaret olmadığını ve Reeller Kümesi'ni de kapsayan binlerce kümenin var olabileceğini kanıtlayınca, sayma sayıları, eski dünya liderliğinden sayılar evreninin en güçlü odağı olmaya giden fırsatı tepmemeye karar verdiler.Liderleri "1" önderliğinde, saygın sayılar olduklarını iddia edip kendi kümelerini, yine kendi marifetleri gördükleri reel kümeden bağımsız bir yerin bulunmasıyla oluşturdular.

Ansızın çekip giden kralların mirası, sayıca üstün reellere nasip oldu. Rasyonellerin çoğu yeni yönetimi benimsedi. Bazı rasyonellerse, kraldan çok kralcılıkla, eski oligarşik baskının devamını arzuladı. Çok güçlü ancak sayıca az olan bu güruh, iktidarı ele geçiremese de yönetime müdahil olmayı başardı. Onlara "irrasyoneller" dendi ve pek sevilmediler. Tam sayılardan pozitif olanlar, zaten soylu sayma sayılarıydı. Ailenin üvey bireyleri negatifler, tam sayıların adını yüceltmeye ve kibirli akrabaları sayma sayılarını yok etmeye ant içip, çatışmaya başladılar. Güç yetiremeyen Reeller, yeni çözümler denediler. Hikaye de zaten, buradan başlıyor...

Yorum Yap