HEPİMİZ POTANSİYEL BİR DELİYİZ!!!

Benim, kendini bu sistemin içinden boğulmadan kaçıp kurtaranlar hariç herkesin az da olsa delireceğini düşünüyorum. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem bu düşünce ama gözlemlerime göre şu anda benimle bu sıraları paylaşan herkes tehlikede.

            İnsanların bir an olsun durup şöyle bir etrafına bakması gerek. Ben ne yapıyorum, neden yapıyorum, kimin için yapıyorum. Eğer birey bunlara bir cevap veremiyorsa kendi boşluğu içinde kaybolmaya yüz tutmuştur. Sorun kaybolmak değil aslında, sorun herkesin aynı amaçla yola çıkıp yüzlerce robotun tek yöne yürümesi gibi bir durumun ortaya çıkması.

            Ben de dahil hayattaki en büyük hedefi refah seviyesi yüksek bir yaşam sürmek. Aslında hedef bu değil, hedef para… amaç para kazanmak olduğu için kendisi için en iyi okul değil de en çok hangisinde para varsa o mesleğe yöneliyor. Şimdi ben bu konuyu eleştiriyorum diye farklı değilim. Ben de en çok para olan mesleği seçeceğim.

            Bizler neden delireceğiz, onu açıklayayım. Örneğin, matematik yazılısı var. Kesin zayıf alcam kesin. İstersem bir ay boyunca sürekli çalışayım yine de benim zayıf not getireceğim farz olmuş. Benim kafama taktığım sınıfta kalmak veya zayıf getirmek değil. Eve gittiğimde babamın yine kaç aldın eşoğlueşşek dermişçesine bakması vs… vs… bu baskı bu telaş insanı delirtir.

Yorum Yap