ORTAK MÜZİK ANLAYIŞI

Aslında böyle bir şey yok . Aslında iyikide yok ,bir düşünsene bu müzik türü ne olacaktı ;

POP mu? İmkanı yok bana mı sadece absürd geliyor o pop müziklerin sözleri hatta isimleri ya bangır bangır,dan dan , mış mış diye şarkı ismi mi olurmuş . Ama sevenler var hatta okurken bile mırıldananlar var içimizde. 

CAZ mı? Belki fakat çoğunluk sevmiyor , belkide caz diye bir müzik türü olduğundan haberi bile olmayanlar var okullarda öğretmen bazılarıda dahil.Herkes dinlesesevinirdim ama dinlemeyiz bende dinlemiyorum belki ama bu kötü olduğundan değil.Bana kötü gelen yanları çok yavaş değil mi sizcede abi adam sol notasından yukarı çıkmıyor düşün .

.ROCK mı?Caz dinlemeyenlerin çoğu bu gruptadır diye düşünüyorum bide arafda kalanlar var .Rock bizim için dinlerken kafadan vurulmuşcasına sallamaktır.Neden dir bilinmez ama rock metal diye adlandırılıyor ,açıklaması var mı bilemiyorum belki vardır , dinlemeyenlere ne saçma geliyor diye sorarsanız bence türün çok sert olmasıdır 

ROMANTİK mı?Hangimiz dinlemedik ki? Çoğumuz dinlemedik bence ,sebep olarak şunu öne sunabilirim müzikden böyle pembemsi bi cıvık bir şey akıyormuş gibi geliyor bana . Çoğun bana onun aşkın sıvılaşmış hali olduğunu söyledi . Sizcede biraz absürd değil mi?

 RAP mi? Hızlı hemde çok hızlı .Müziği dinleyen bile ne dediğini anlamıyor , düşün dışarıdan bakan biri ne der müzik için . Alışkanlık yaptı bırakamıyorum diyende var , sen buna hızlı mı diyorsun diyende var . Ama Çoğunluk yerini biraz yaklaştırısak , kızlar tarafından pekde tercih edilmediğini ve erkekler tarafın dinlendiğini höreceksininz.

Klasik mi?Hepimizin aklına cazımsı eski müzikler geliyor .Belki eski olduğundan belki aynen caz gibi yavaş olduğundan dinlemiyoruz . Klasik müzikler zengin kesim müzikleri değil miydi ? Biz okulda bir birimizden elli kuruş dileniyoruz , dinlememiz pek uygun olmaz bence .Zaten dinlemek istesen sana verecekler kafan kadar bi CD nereye koyacanda dinleyecen onu , Plak onun ismi.

EDM mi?Bir partide , gece klubünde , okul bahar şenliklerinde çalan müziklerdir . İsminin açılımı ''electro dance müsic'' dir.Bu müzik dediğim gibi sadece belli yerlerde çalar ve hoşuna gider ama aslında senin hoşuna giden müzik değil ortamdır. Tercih edilir mi , öğrenciler çok nadiren gece klubüne gidiyor biraz zor tercih edilir.

Country mi? Hani şu saza benzeyen amerika banjo denen alet ve mızıka ile çalınıyor.Çoğumuz amerikan kovboy filmlerinde duyduk.Filmler güzel duruyo ama pekde güzel değil bence . Tercih edilir mi derseniz , filmden hemen sonra evet ama filmden önce veya sonraki hafta asla.

8 tane müzik türünün sizlere tercih edilir mi sorusuna cevabını ve ortak müzik anlayışını göstermeye çalıştım,sonuç olarak müzik insanların karakterlerine ve zevklerine bağlıdır tartışılmaz .

 

Yorum Yap