Bir Doktorun Hikayesi

(Okulumuzun kurucusu Dr.Vasıf Topçu'ya ithafen...)

             Zaman akar geçer ve içinde bir çok bireyi bulundurur.Günlerden bir gün ise bir doktor adayına merhaba der zaman . O doktor adayının doğuşu ailesi için büyük bir mutluluktu ama ayrıca zaman için görmeye alışık olduğu,şu dünyada gelip geçiçi insan tipinin dışında bir birey kazanmakta sevinç vericiydi .

             Yıllar birbiri ardından geldikçe , doktor adayının hikayesi için sayfalar çevriliyordu . Sayfaların birinde tıp fakültesini bitirdikten sonra artık ismi yazılırken başına "Doktor" geliyordu . Doktor sıfatıyla yazılan ilk sayfalarda buram buram bir deniz ve orman kokusu vardı . Çünkü bu sayfalar doktorun çok sevdiği ve ilk görevini yaptığı Şile'de yazılmıştı .Ama sıradan bir doktor değildi . Bu yüzden daha sonra bir süreliğine sayfalarına Berlin Duvarı'nı misafir etti . Sarı - kırmızı -siyah renklerin altında bir süreliğine çalışan doktorun canından çok sevdiği kırmızı-beyaz bayrağına bu gelişmişliği vatanında il il gezerek 26 arkadaşı ile getirmişti . Sıra dışı bu doktoru kırmızı-beyaz bayrak ve zaman artık çok daha seviyordu .

            Vatanına ilaç firması kazandıran , diğer hikayelere nazaran çok farklı bir hikayesi olan bu doktorun bir hedefi daha vardı.Bu hedef ise hem büyük hem de yine sıradanlıktan uzaktı . Hedefi nice hikayelerde isimlerin başına "Doktor" ,"Mühendis","Avukat" gibi nitelikli sıfatlar getimekti.Ve en sonunda bu hedefini de başarılı bir şekilde kendi hikayesine yazdırdı.

             Zaman yine geldi geçti ...Ve çok sevdiği birisine veda etmenin sırası gelmişti zamanın . Doktorun gözleri belki de hikayenin en tatlı kısmının başladığı yerde kapanmıştı diye sanabilir çoğu kişi ama doktor daha son noktayı koymamıştı. Çünkü doktorun açtığı bu eğitim kurumundan çıkar her birey doktorun hikayesine ismini yazdırdı,yazdırıyor,yazdıracak...Bu yüzden bu doktorun hikayesi edebiyen yaşayacak

  • MUHAMMET HÜSEYIN SORKUN

    Güzel olmuş kankito

  • TAHA UMUT BEKTAŞ

    Eyvallah kardeşim

Yorum Yap