Hayat

   Hayat ne mi? Hayat, havada uçan kuştur. Denizde yüzen balıktır hayat. Hayat nedir dediler, sustum. Çünkü hayat bendim, suskunluğumdu, hayat sendin kısaca…  Hayat çend idi ?

   Dinimize göre geri cevle yok bu fani aleme…  Yani hayat , tek bir idi. Bir bölümünü cerz ettiğin bu hayatın bahasını neden bilmezsin ? Neyinden sika bulursun da dalarsın zaid zevklere. Hiç mi dahten etmezsin bu hayatı. Yada hiç mi ibret almadın mürdlerin yaşamlarından . Erşedler ne kadar aramide idi son anlarında bile … Ya bed-rahlar , vay onların haline… Kimileri son anda buldu doğru yolu aşktan mıdır ,  havftan mı bilinmez. Kimileri hiç cevle etmedi bu çep yollarına. Ama kimileri var ki en çok ta onlara acırım. Onlar ki mu’tekid zannederler kendilerini, asim oldukları halde. Arare sahibidirler kendileri. Kimseler hoşnut değildir onlardan ama bir namaz larına bakar bütün anetlerinin silinmesi, huyela sahibidir kendileri. ( Namaz Dinin direğidir, kötü gailelere yer vermeyin)

   Herkese benden selam. Kimse üstüne alınmasın dediklerimi. Çünkü bu meşkim kendim dahil herkese geçerli. Hepimizin rıza hizasına gelme isteği ile esen kalın…

Yorum Yap