AZİZ HAN

                Eski diyarların birinde Çağrı Bey zamanında mekteb-i çağrıye’ de muallim olan kötü bir insan vardı. Bu adamın adı Aziz idi. Aziz Bey eski zamanlarda aslan avcısıydı. Yüzündeki yara izlerini de bir aslanın saldırmasıyla oluştuğu düşünülebilir. Aziz Bey aslan avcısı olmasının yanı sıra pensilifyadaki çiftliklerin başına geçecekken bir iftira sonucu sürgün edilmişti. Sürgün sebepleri ise horoz dövüşlerini yönettiği iddiasıydı. Aslında bu iftirayı çiftliği ele geçirmek isteyen Akanlar sülalesi atmıştı. Çünkü Akanların bu çiftlikleri ele geçirmesinin önündeki tek engel Aziz Hanıydı. Neyse konuya dönelim. Aziz Bey bu iftirayı kendine yedirememiş. Bu haksızlığa uğramışlık duygusu vücudunda reaksiyonlara neden olmuştu. Konuşması, hareketleri değişmişti.

                Aziz Bey hem muallimlik yapıyor hem de büyük Aziziye kurma planlarını başlatmıştı.Tırık adını verdiği ordusu ucu bucağı belli olmayan bir arazide mahşer meydanı gibi kalabalık bir kuvvetti.Aziz bey savaşa hazırlanıyordu.Eğer akanları devirip pensilifyayı alabilirse çok muhteşem olacaktı onun için.

            Aziz bey okulda sessiz sakin bir adam değildi.Herkese mutlaka bir zararı dokunurdu.Talabeleri de zaten hiç sevmezdi onu.Çünkü onlara ağır ödevler verirdi.

          Akanlarda kısa boylu, şişman, güçlü, kuvvetli ,bir milletti.Ama zekalarını kullanamıyorlardı.(boylarına göre kendilerinden beklenmeyecek şekilde kurnazlardı.)Akanların tek amacı ise tıpkı Aziz bey gibi büyük bir millet kurmaktı.

        Akanlarda büyük bir ordu ile pensilifyayı kuşatmışlardı.Aziz bey bunun haberini alır almaz muallimlikten istifa etti.Ordusuna ‘hadi tatile çıkıyoruz’gizli emrini verdi.2 milletin ordusu bugünlerde adına şile denilen mevkiinin kızılcaköy etrafında karşılaşmıştı.savaş kıran kırana geçiyordu.Bir  Alkanlar savaşı kazanıyor gibi oluyor;bir tırıklar kazanıyor gibi oluyordu.Her ne kadar savaş ortada geçsede savaşı,Alkanları darma duman eden  tırıklar kazanacaktı.Tahmin edildiği gibi oldu.Bu dehşet dolu savaş tırıklar kazanmıştı.Artık savaş bitmişti.Bu şaşaalı savaşı kazanan aziz bey duygulanmıştı.Artık pensilifyayı ele geçirmişti.Artık o Aziz bey değil;Aziz han idi…..

                                                                                                     KÜÇÜK ÇOCUKLARA SAÇMA

                                                                                                       MASALLAR   DİZİSİ

Yorum Yap