NEGATİF LİMANLARDAN POZİTİF SULARA

Her insan zaman zaman psikolojik çöküntülere uğrar. Kimi zaman bunun nedeni hayal kırıklıklarıdır, hedefe ulaşamamadır. Gerçekten de insanın kurduğu hayaller yıkılınca yaşam amacını kaybediyor, yaşamak istemiyor... Hatta çoğu insan da bu duruma karşı gösterilen tepkinin doğal olduğunu savunuyor. Yani eğer sen başarısız olmuşsan başını toprağa göm ve başarılı olana kadar da asla çıkarma deniyor. Oysa ki bu bizi yavaş yavaş toplumsal bir çöküntüye götürüyor; çünkü insanlar başarısız oldukça ve insanlar da bu duruma bu şekilde tepki gösterdikçe bireyler yavaş yavaş kendi kabuklarına çekilecekler ve bu da o toplumu mahvedecek... Git gide mutsuz insanlar çoğalacak. Tabii bu duruma bir son verilmezse..

Mesela yaşadığımız mutlu günler, hayatımız pozitif sularımız;  tüm bu yaşadığımız olumsuzluklar da negatif  limanlarımız olsun.Hayatımızı gözden geçirdiğimizde eğer negatif limanlarda çok kalmışsak, kendimizi kötü bir hayat geçirmiş gibi hissediyoruz. Hayatımız adeta boşa geçmiş, hatta hiç yaşanmamış gibi geliyor bize... Oysa hayatımızı pozitif sularda geçirmişsek her an mutlu hissedebiliyoruz kendimizi... Ben bir şeyler başardım, ben boşuna yaşamadım diyebiliyoruz. Bu noktada ayrım yapmadan önce en önemli şey ise şu anda yaptıklarımız... Negatif bir limana demir atmak zorunda kalmışsak bile hayata yani pozitif sulara  en kısa sürede geri dönmeyi bilmemiz...

Pozitif sulara açılmak herkesin kendi elinde olan bir şey. Bir sorun yaşadığımızda  biraz dışarıdaki insanlara kulak asmamız gerekiyor; çünkü bu toplum baskısı denilen şey öyle berbat bir şey ki insanın hayatını mahvedebiliyor... Oysa ki insanlara kulak asmazsak her başarısızlıkta kendimize olan inancımız yok olmaz; tam tersine katlanarak artmaya devam eder. Kendimize güvenirsek hiçbir başarısızlık bizi negatif limanlara demir atmaya zorlayamaz. Bu da her anımızdan mutlu olmamızı ve güzel bir hayat yaşamazı sağlar.
Hayatımızın son demlerinde geriye dönüp baktığımızda mutlu olabilmemiz için ise tam olarak şimdi bir şeyler yapmalıyız. Şimdi kendimizden, hayattan vazgeçmeden önce kendimizi pozitif sulara atmalıyız. Bir hedefimiz gerçekleşmediğinde, pes etmeden önce kendimize yeni bir hedef, yeni bir hayat amacı bulup sonuna kadar kendimiz için savaşmalıyız.
Negatif limalardan pozitif sulara açılmanız dileğiyle...
ŞEYMA AYDIN

 

Yorum Yap