KAYBEDİLEN YETENEKLER

Her aile çocuğunun okuyup büyük adam olmasını ister.Her çocuk okumak istemeye bilir. Neye yatkınsa onu yapması daha mantıklı. Yeteneği varsa sporcu olmalı. Günümüzde aileler çocuğunun sırtını devlete yaslayabileceği bir mesleği seçmesini istiyor. Bu yüzden insanlar istemedikleri mesleği yapmak zorunda kalıyor.

Küçük yaşlarda çocuklarını bir spor dalına gönderseler hem çocuk eğlenceli bir süreç geçirir hemde yeteneği varsa o dalda devam ettirip evlatlarını bir sporcu olmasını sağlayabilir. Ülkemiz pek çok spor dalında diğer ülkelerin gerisinde ve olimpiyatlarda başarı gelmiyor. Tabi ki de okumak güzel bir şey ama ülkemizde çocukların buna mecbur kaldığını düşünüyorum. Bazı duyarlı aileler var ama yeterli sayıda değiller. Gerçekten çoğu çocuğun yeteneği önemsenmeyip boşa harcanıyor.

Spor yapmak veya sporcu olmak kötü bir şey değil fakat milletimiz biraz ön yargılı. Sadece spordada değil müziktede böyle. Çocuklarının müzisyen olmasını istemiyorlar. İlla müzisyen veya sporcu olsun demiyorum. Küçük yaşlarda çeşitli dallarda kurslara göndermeliler. Bu konuda ebeveyinlerin  biraz daha duyarlı olması gerekir.

 

 

                                                                                                                                                     SALMAN KAPLAN

Yorum Yap